Inrijden van IJslandse Paarden

Eén-op één coaching

Loop je vast in je werk? Ben je toe aan de volgende stap en weet je niet goed hoe en wat dan? Dan kan individuele coaching jouw helpen om deze volgende stap te zetten. Het individuele coachingstraject [email protected] bestaat uit een combinatie van een online assessment, praktische tools & opdrachten en vijf 1-op-1 coachingsgesprekken.

Het traject is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Gedurende het traject krijg je meer zicht op jezelf als mens: jouw ambities, dromen en valkuilen, door middel van praktische tools zoals ‘The Next Gen-TDL’, ‘Het logboek’ en oefeningen als ‘Dagdromen’ en ‘De Grafrede’.

Human Being Management Filosofie

Human Being Management (HBM) gaat over jouw als mens en niet alleen over jou als Young Professional of medewerker. In het traditionele HRM-model ligt de nadruk op structuur en cultuur. Met HBM wordt daar een derde laag aan toegevoegd: Natuur; het onbewuste deel dat in ons allen schuil gaat.

De ACT meting:
Ontdek jouw Natuur

Om tijdens de coaching deze Natuur-laag zichtbaar te maken gebruiken we de Analytical Competence Tool, ook wel ACT-meting genoemd. De ACT-meting is een unieke tool waarbij het onbewuste in jouw zichtbaar gemaakt wordt. Het onbewuste ‘denkt’ in beelden, dus gebruiken we in de meting unieke beelden. Door middel van deze beelden en de keuze die jij daarin maakt krijg je zicht op jouw onbewuste aansturing. Door deze beelden te koppelen aan tekstkaartjes vormen we jouw bord.

Jouw ‘bord’ als spiegel van jouw natuur

Aan de hand van dit bord gaan we tijdens de coaching vervolgens in gesprek om uit te zoeken wat maakt dat jij dingen doet zoals je ze doet, waar je valkuilen liggen en met name waar je natuurlijke kracht en potentieel ligt. De inzichten uit deze meting helpen je naar zelfreflectie en zet jouw Circle of Change in beweging.

De Circle of Change: De vier stappen van bewustwording

Sinds ik de Circle of Change heb doorlopen tijdens mijn eigen coaching en heb mogen ervaren wat duurzame verandering betekent geloof ik niet meer in de ‘quick fix’, maar in duurzame verandering door het vergroten van je bewustwording. De Circle of Change gaat over het onderzoek naar “Wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik ze doe? En heb ik nog andere opties?

1. Zelfreflectie

Het doorlopen van de Circle of Change begint bij zelfreflectie. In deze Zelfreflectie gaat niet over de vraag: “wat heb ik vandaag allemaal gedaan? En heb ik dat wel goed gedaan of kan ik het de volgende keer beter doen?” Maar over de vragen: “Wat is mijn bedoeling als mens in dit leven?” “Wat drijft mij?”

 

2. Bewustwording

In onze gesprekken aan de hand van jouw ACT-meting en antwoorden op de opdrachten gaan we onderzoeken welke kwaliteiten jij hebt (niet) ontwikkeld en waarom (niet). Wat is jouw levensverhaal. En zijn jouw dromen en doelen wel echt van jou.

3. Beslisruimte

Door de zelfreflectie en bewustwording ontstaat meer ruimte in jezelf om keuzes te maken. Dat gaat dan dus niet over de keuze voor een bepaald merk tandpasta, maar over hoe jij dingen ervaart, aanpakt of juist loslaat op jouw levenspad. Welke nieuwe persoonlijke mogelijkheden zie je? Welke kwaliteiten ga je meer aandacht geven?

4. Verantwoordelijkheid

In de laatste stap van de Circle ga je opzoek naar antwoorden op vragen als: “Hoe neem ik hiervoor verantwoordelijkheid?” En “Welke nieuwe keuzes maak je in je (werkzame) leven?” Door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuze, ga je staan voor wie jij bent en wat jij belangrijk vindt.

De Circle is nu compleet. Het gaat voor je werken als een vliegwiel. De Circle of Change blijft dan geen Circle maar wordt een Spiral of Change: de weg naar duurzame verandering.

Op weg naar jezelf!

 

Meer weten of liever een gratis kennismakingsgesprek? Stuur me een berichtje!