Eén-op-één coaching

individueel coachingstraject

Eén-op één coaching

Loop je vast in je werk? Ben je opzoek naar jouw doel in dit leven? Ben je toe aan de volgende stap en weet je niet goed hoe en wat dan? Dan kan individuele coaching jouw helpen om deze volgende stap te zetten.

Het traject is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Gedurende het traject krijg je meer zicht op jezelf als mens: jouw ambities, dromen en valkuilen, door middel van praktische tools zoals ‘The Next Gen-TDL’, ‘Het logboek’ en oefeningen als ‘Dagdromen’ en ‘De Grafrede’. Uiteraard werken we ook met de kracht van de paarden om jou inzicht te geven in jouw blokkades en jouw volgende stap.

Waarom coachen met paarden?

Paarden zijn, gedurende miljoenen jaren, geëvolueerd tot kudde- en vluchtdieren. Fysieke veiligheid staat dan ook voorop en paarden zijn daarom continu afgestemd op hun omgeving. Naast dat ze bijna 360 graden om zich heen kunnen kijken zijn ze ontzettend gevoelig voor alles wat in hun omgeving gebeurt.

In een kudde heeft dan ook ieder paard een rol en een plek. En de kudde is op zijn krachtigst als ieder lid van de kudde op zijn sterkst is. Wanneer wij bij de paarden komen, voelen de paarden dan ook veilig aan of wij op ons krachtigst zijn of dat we een bedreiging vormen voor de kracht van de kudde.

Wanneer we een blokkade ervaren, vastlopen of op een andere wijze met vragen zitten zullen paarden ons helpen om zicht te krijgen op deze delen van ons waar we nog niet op ons krachtigst zijn. En ze zullen ons laten voelen hoe we weer in beweging kunnen komen, onze plek kunnen innemen om zo weer veilig te worden voor de kudde en daarmee krachtiger voor onszelf. 

De schoen die de één perfect past, knelt bij de ander. En zo heeft iedereen ook zijn eigen maat van een bevredigend leven.
Carl Jung

Systemisch werken

 

De Circle of Change: De vier stappen van bewustwording

Sinds ik de Circle of Change heb doorlopen tijdens mijn eigen coaching en heb mogen ervaren wat duurzame verandering betekent geloof ik niet meer in de ‘quick fix’, maar in duurzame verandering door het vergroten van je bewustwording. De Circle of Change gaat over het onderzoek naar “Wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik ze doe? En heb ik nog andere opties?

1. Zelfreflectie

Het doorlopen van de Circle of Change begint bij zelfreflectie. In deze Zelfreflectie gaat niet over de vraag: “wat heb ik vandaag allemaal gedaan? En heb ik dat wel goed gedaan of kan ik het de volgende keer beter doen?” Maar over de vragen: “Wat is mijn bedoeling als mens in dit leven?” “Wat drijft mij?”

 

2. Bewustwording

In onze gesprekken aan de hand van jouw ACT-meting en antwoorden op de opdrachten gaan we onderzoeken welke kwaliteiten jij hebt (niet) ontwikkeld en waarom (niet). Wat is jouw levensverhaal. En zijn jouw dromen en doelen wel echt van jou.

3. Beslisruimte

Door de zelfreflectie en bewustwording ontstaat meer ruimte in jezelf om keuzes te maken. Dat gaat dan dus niet over de keuze voor een bepaald merk tandpasta, maar over hoe jij dingen ervaart, aanpakt of juist loslaat op jouw levenspad. Welke nieuwe persoonlijke mogelijkheden zie je? Welke kwaliteiten ga je meer aandacht geven?

4. Verantwoordelijkheid

In de laatste stap van de Circle ga je opzoek naar antwoorden op vragen als: “Hoe neem ik hiervoor verantwoordelijkheid?” En “Welke nieuwe keuzes maak je in je (werkzame) leven?” Door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuze, ga je staan voor wie jij bent en wat jij belangrijk vindt.

De Circle is nu compleet. Het gaat voor je werken als een vliegwiel. De Circle of Change blijft dan geen Circle maar wordt een Spiral of Change: de weg naar duurzame verandering.

Op weg naar jezelf!

 

Meer weten of liever een gratis kennismakingsgesprek? Stuur me een berichtje!