Over mij

Pieter de Gouw

Wanneer je voor coaching kiest, individueel of voor je team, is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt dat de coach bij jou of jouw team past. Graag vertel ik je iets meer over mijn reis van dierenwetenschapper naar coach. Wil je meer weten over de methodes die ik gebruik bij individuele en teamcoaching? Of heb je behoefte aan een kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met me mij op, dan maken we een afspraak

Paarden:
van je hobby je beroep?

Als 6 jarige jongen wist ik het zeker: Later als ik groot ben, word ik professioneel paardentrainer. Hoe ouder ik werd hoe meer ik overtuigt raakte dat ik later echt iets met dieren wilde doen. Maar het goedbedoelde advies wat ik van iedereen kreeg was: “Daar is geen droog brood in te verdienen.” en “Ach, het is een leuke hobby, maar wordt eens realistisch en kies een echte baan.”

Overtuigingen

De overtuiging ‘je bent niet goed genoeg’ heeft me onbewust jarenlang in zijn greep gehouden en heeft veel van mijn keuzes bepaald. Ik ging opzoek naar alternatieve beroepen met dieren. En werkte een aantal jaar als pluimveeonderzoeker en deed een promotieonderzoek naar de gezondheid van vleeskuikens.

In deze periode zat ik niet lekker in mijn vel. Werken kostte me veel energie en gaf me niet de voldoening die ik zocht. Na een sabbatical van 4 maanden in Canada, waarin ik paarden trainde op een grote paardenfokkerij, besloot ik dat het anders moest. Ik werd HR Development Officer binnen hetzelfde bedrijf waar ik werkte, deed een studie Human Resource Management, volgde een coachopleiding en ging twee dagen per week aan de slag voor een paardentrainer.

Ik kreeg veel energie van het begeleiden en coachen van mensen en dieren. En besloot in 2017 om volledig voor mezelf te starten. Ik wilde mijn ervaring met paarden en mijn coachvaardigheden verder uit te diepen. Ik startte een opleiding Systemisch en Energetisch paardencoach.

Op zoek naar mezelf

In mijn reis de afgelopen jaren (her)ontdekte mijn passie: het ontwikkelen van individuen, zowel mensen als paarden.

Mijn missie is ‘Meer van jezelf worden’ en dat geldt zowel voor mezelf als voor de mensen die ik mag begeleiden.

Mijn sterk analytisch vermogen, mijn sensitiviteit en empathisch vermogen helpen me om met zowel mensen als dieren te verbinden. Deze kwaliteiten zet ik nu volledig in tijdens mijn werk als coach.

De worsteling van de man

Ik zie om me heen veel mannen worstelen met thema’s als woede, angst, man-zijn en kwetsbaarheid. Thema’s die ik in mijn eigen ontwikkeling ook doormaak. Daar waar de ontwikkeling van vrouwen over het algemeen veel zichtbaarder is, gebeurt de ontwikkeling van mannen veelal achter gesloten deuren. Onder veel mannen heerst nog de overtuiging dat ze dit persoonlijk ontwikkelproces alleen moeten doen.

Ik heb gemerkt dat wanneer mannen de hulpvraag durven stellen, samenkomen en echt naar zichzelf durven kijken prachtige transformaties kunnen ontstaan.

In mijn coaching combineer ik praktische tools en werkvormen met systemisch en energetisch werken bij de paarden. Systemisch en energetisch werken met paarden maakt onbewuste patronen en thema’s zichtbaar. De inzichten die dit brengt vertalen we samen naar concrete en praktische stappen zodat deze inzichten ook beklijven en hun uitwerking kunnen vinden in het dagelijks leven.

Behoefte aan een kennismakingsgesprek? Laat je gegevens achter, dan maken we een afspraak: