Over mij

Levenskeuze coach Pieter de Gouw
 

Levenskeuze Coach Pieter de Gouw

Wanneer je voor coaching kiest, individueel of voor je team, is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt dat de coach bij jou of jouw team past. Graag vertel ik je iets meer over mijn reis van dierenwetenschapper naar De Levenskeuze Coach. Wil je meer weten over de methode die ik gebruik bij individuele en teamcoaching? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met me mij op, dan maken we een afspraak

Paarden:
van je hobby je beroep?

Als 6 jarige jongen wist ik het zeker: Later als ik groot ben, word ik professioneel paardentrainer. Hoe ouder ik werd hoe meer ik overtuigt raakte dat ik later echt iets met dieren wilde doen. Maar het goedbedoelde advies wat ik van iedereen kreeg was: “Daar is geen droog brood in te verdienen.” en “Ach, het is een leuke hobby, maar wordt eens realistisch en kies een echte baan.”

Naar de realiteit

Eenmaal begonnen aan mijn studie Dierwetenschappen aan Wageningen University kwam ik tot de conclusie dat men wel eens gelijk kon hebben: in de paarden valt voor de meeste mensen geen droog brood te verdienen. Ik nam het wijze besluit en besloot te switchen naar een andere diersoort: kippen. Nog altijd een dier, maar van echte diepe verbinding en contact met het individuele dier was geen sprake meer.

Tijdens mijn master had ik nog een laatste stuiptrekking en deed ik een laatste poging om iets met paarden te doen binnen mijn studie: ik vertrok voor 6 maanden naar IJsland om daar mee te werken in een groot onderzoek naar IJslandse paarden. Een geweldige tijd en een unieke ervaring met ups en downs. Het ruige landschap en de eenzaamheid van het land wierp me volledig terug op mezelf. De ongerepte natuur raakte me en ik kwam terug met een dieper begrip van mezelf en die prachtige dieren.

Volwassen worden

Eenmaal in Nederland was het dan echt tijd om volwassen te worden en een baan te zoeken. Ik kon al snel aan de slag bij Vencomatic Group in Eersel, waar ik tijdens mijn studie een afstudeeronderzoek had gedaan. Na een halfjaar als pluimveeonderzoeker gewerkt te hebben kreeg ik de kans om een 4-jarig PhD-onderzoek te starten.

Tijdens mijn PhD in Wageningen merkte ik dat ik het meeste energie kreeg van de persoonlijke begeleiding van mijn studenten. Het liefst deed ik iedere week mee aan een training, workshop of cursus. En ik vond het superleuk om voor de groep te mogen staan om anderen iets te leren. Dit deed ik echter maar 5 procent van mijn tijd. Ik verloor veel energie in werkzaamheden waar ik niet gelukkig van werd. In 2014 kreeg ik de kans voor een breek van 4 maanden: Ik ging IJslandse paarden trainen in Canada. Een langgekoesterde droom ging in vervulling.

Op zoek naar jezelf

Ik ontdekte in deze periode mijn passie: het ontwikkelen van individuen, zowel mensen als dieren.

Mijn sterk analytisch vermogen en mijn interpersoonlijke sensitiviteit helpen me om met zowel mensen als dieren te verbinden.

Deze kwaliteiten zet ik nu volledig in tijdens mijn werk als coach, zowel voor individuen als voor teams.

Door middel van tools zoals Analytical Competennce Tool (ACT), the Next-Gen TDL, Leadership Embodiment en ‘dagdromen’ kan ik jou helpen om een volgende stap te zetten in de zoektocht naar jezelf en jouw missie en visie in het leven.

Behoefte aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Laat je gegevens achter, dan maken we een afspraak:

Pin It on Pinterest