‘Herontdek je kracht’-dagen

Paardencoaching voor mannen

reserveer jouw plek hier!

» Merk je dat je vast zit in bepaalde patronen?

» Zit je met vragen waar je maar geen antwoord op krijgt?

» Gaan dingen bij jou altijd op een bepaalde manier en lukt het je maar niet om een ander resultaat te behalen?

» Ben jij opzoek naar de echte antwoorden op jouw vraag?

De paarden en wij staan voor je klaar.

Beschikbare data

Rerserveer hier je plek

Aanbieding!

Hoe werken we?

We worden allemaal gevormd door ons systeem van herkomst. En de dynamieken in ons systeem bepalen hoe we ons tot de wereld en tot onszelf verhouden. Hoe kijk je naar de wereld? Hoe is je relatie met de mensen om je heen? Hoe reageer je als onderdruk komt te staan? Dit alles heeft zijn grondslag in ons systeem.

Door zicht te krijgen op deze dynamieken in jouw systeem en daarin een andere beweging te kunnen maken, ontstaat bewustwording op deze patronen en blokkades. Hierdoor ontstaat de ruimte om andere keuzes te maken. Je krijgt meer beslisruimte in jezelf, meer ruimte in jezelf om andere keuzes te maken. Dat gaat dan dus niet over de keuze voor een bepaald merk tandpasta, maar over hoe jij dingen ervaart, aanpakt of juist loslaat op jouw levenspad. Welke nieuwe persoonlijke mogelijkheden zie je? Welke kwaliteiten ga je meer aandacht geven?

Waarom coachen met paarden?

Paarden zijn, gedurende miljoenen jaren, geëvolueerd tot kudde- en vluchtdieren. Fysieke veiligheid staat voorop en paarden zijn daarom continu afgestemd op hun omgeving. En de kudde (hun systeem van herkomst) is daarbij de belangrijkste voorwaarde: hoe krachtiger ieder individu hoe veiliger de kudde.

De kracht van de kudde

Naast de kudde, is ieder paard altijd afgestemd op zijn of haar omgeving. Een paard kan bijna 360 graden om zich heen kijken en ze zijn ontzettend gevoelig voor alles wat in hun omgeving gebeurt. Wij mensen kennen allemaal wel een situatie waarin we een ruimte binnen stapten, zonder enige voorkennis, waar een bepaalde spanning heerste. Deze gevoeligheid hebben paarden ook en dan nog een factor 100 sterker. Daarbij komt dat paarden relatief kleine hersenen hebben en letterlijk en figuurlijk een groot hart en een grote buik. Dit grote hart en hun sterke ‘onderbuikgevoel’ gebruiken de paarden in relatie tot elkaar en tot hun omgeving.

Onze plek in de kudde

In een kudde heeft ieder paard een rol en een plek. En de kudde is op zijn krachtigst als ieder lid van de kudde op zijn sterkst is. Wanneer wij bij de paarden komen, voelen de paarden dan ook feilloos aan of wij op ons krachtigst zijn of dat we een bedreiging vormen voor de kracht van de kudde.

Wanneer we een blokkade ervaren, vastlopen of op een andere wijze met vragen zitten zullen paarden ons helpen om zicht te krijgen op deze delen van ons waar we nog niet op ons krachtigst zijn. En ze zullen ons laten voelen hoe we weer in beweging kunnen komen, onze plek kunnen innemen om zo weer veilig te worden voor de kudde en daarmee krachtiger voor onszelf.

 

Werken met jouw vraag

We gaan in jouw sessie aan de slag met een vraag die je tijdens de sessie inbrengt. Dit kan van alles zijn: een patroon waar je niet uit komt, een bepaald gevoel dat je niet kunt plaatsen of wat maakt dat je altijd in de clinch ligt met die ene persoon. Op de dag zijn meerdere mensen aanwezig, ieder met zijn of haar eigen vraag. En de ervaring leert dat aanwezig zijn als representant in iemand anders’ sessie heel waardevol kan zijn. Maar hoe werkt dat dan ‘representant zijn’?

 

Het werken met representanten

De coaching is op basis van systemische en energetische principes, wat wil zeggen dat we, op basis van wat de paarden laten zien, werken met representanten. Ik zal je gedurende de sessie vragen om aanwezigen te vragen om iets of iemand uit jouw systeem (van herkomst) te representeren. Je bent ook van harte welkom om bij de andere sessies aanwezig te zijn als representant. Gedurende de sessie begeleid ik, naast de vraagsteller ook de representanten. En je hebt hier geen enkele ervaring voor nodig: iedereen kan het.

 

Praktische informatie

Het programma

De dag start om 9.00u met koffie en thee. Afhankelijk van het aantal vraagstellers duurt de dag tot uiterlijk 17.00u. De dag gaat door bij ten minste twee coachees.

De coachingsessies zullen (grotendeels) buiten plaatsvinden tussen de paarden. Het is daarom raadzaam om gepaste kleding (denk ook aan waterdichte kleding en een hoed of pet) en stevige schoenen aan te trekken die vies mogen worden.

Neem zelf lunch mee. Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd.

De locatie – Remy4You

Bij Remy4You staan innerlijke kracht, lef en kwetsbaarheid centraal. We begeleiden mensen op weg naar meer rust, structuur en succes in de breedste zin.

Adres:

Gemondseweg 4b,
5271SH, Sint-Michielsgestel

De coach

Pieter de Gouw

34 jaar

Praktisch, Systemisch en Sjamanistisch coach & ervaringsdeskundige

Pieter begeleidt jonge mensen die meer grip op hun leven willen door middel van
praktische tools, tips en handvatten. En die vastgeroeste patronen en blokkades
willen doorbreken aan de hand van coaching en systemisch en sjamanistisch werken met paarden!

De coach

Pieter de Gouw

32 jaar

Praktisch, Systemisch en Sjamanistisch coach & ervaringsdeskundige

Pieter begeleidt jonge mensen die meer grip op hun leven willen door middel van
praktische tools, tips en handvatten. En die vastgeroeste patronen en blokkades
willen doorbreken aan de hand van coaching en systemisch en sjamanistisch werken met paarden!

 

Heb je een vraag waar je nu eindelijk een echt antwoord op wilt?

Reserveer jouw plek hier!

Aanbieding!