1-op-1 dieptecoaching

Voor mannen opzoek naar echte antwoorden

Plan nu een kennismakingsgesprek

Merk je dat je vast zit in bepaalde patronen? Zit je met vragen waar je maar geen antwoord op krijgt? Of gaan dingen bij jou altijd op een bepaalde manier en lukt het je maar niet om een ander resultaat te behalen? Kortom, ben jij opzoek naar de echte antwoorden op jouw vraag? De paarden en ik staan voor je klaar om je hierin te begeleiden.

Voor mannen die:

Opzoek zijn naar echte antwoorden

In hun kwetsbaarheid hun kracht willen ontdekken

Echt naar zichzelf durven en willen kijken

Klaar zijn voor de volgende stap

Opzoek zijn naar diepere persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met praktisch tools

Hoe ziet een traject eruit?

Ieder persoon is anders, zo ook ieder coachingstraject. Een traject duurt gemiddeld 6 gesprekken en dit kunnen we bij stellen al na gelang jouw behoefte. Ieder traject start met het definiëren van jouw coachvraag. Waar loop je tegenaan? Wat wil je anders zien? Wat wil je bereiken?

Vervolgens gaan we samen op onderzoek uit. Aan de hand van gesprekken en het werk met de paarden onderzoeken we jouw coachvraag en stippelen we jouw route uit. We onderzoeken jouw doelen, jouw blokkades en jouw missie. We onderzoeken wat jouw motiveerd en hoe je van ‘plan naar actie’ gaat. En vooral wat jou nog weerhoudt om in actie te komen.

Waarom coachen met paarden?

Paarden zijn, gedurende miljoenen jaren, geëvolueerd tot kudde- en vluchtdieren. Fysieke veiligheid staat voorop en paarden zijn daarom continu afgestemd op hun omgeving. En de kudde (hun systeem van herkomst) is daarbij de belangrijkste voorwaarde: hoe krachtiger ieder individu hoe veiliger de kudde.

De kracht van de kudde

Naast de kudde, is ieder paard altijd afgestemd op zijn of haar omgeving. Een paard kan bijna 360 graden om zich heen kijken en ze zijn ontzettend gevoelig voor alles wat in hun omgeving gebeurt. Wij mensen kennen allemaal wel een situatie waarin we een ruimte binnen stapten, zonder enige voorkennis, waar een bepaalde spanning heerste. Deze gevoeligheid hebben paarden ook en dan nog een factor 100 sterker. Daarbij komt dat paarden relatief kleine hersenen hebben en letterlijk en figuurlijk een groot hart en een grote buik. Dit grote hart en hun sterke ‘onderbuikgevoel’ gebruiken de paarden in relatie tot elkaar en tot hun omgeving.

Onze plek in de kudde

In een kudde heeft ieder paard een rol en een plek. En de kudde is op zijn krachtigst als ieder lid van de kudde op zijn sterkst is. Wanneer wij bij de paarden komen, voelen de paarden dan ook feilloos aan of wij op ons krachtigst zijn of dat we een bedreiging vormen voor de kracht van de kudde.

Wanneer we een blokkade ervaren, vastlopen of op een andere wijze met vragen zitten zullen paarden ons helpen om zicht te krijgen op deze delen van ons waar we nog niet op ons krachtigst zijn. En ze zullen ons laten voelen hoe we weer in beweging kunnen komen, onze plek kunnen innemen om zo weer veilig te worden voor de kudde en daarmee krachtiger voor onszelf.

Werken met jouw vraag bij de paarden

We gaan in jouw sessie aan de slag met een vraag die je tijdens de sessie inbrengt. Voorafgaand aan de sessie zal ik je vragen wat jouw vraag is waarmee we aan de slag gaan bij de paarden. Op de dag zijn meerdere mensen aanwezig, ieder met zijn of haar eigen vraag.

Het werken met representanten

De coaching is op basis van systemische en energetische principes, wat wil zeggen dat we, op basis van wat de paarden laten zien, werken met representanten of grondankers. Ik zal je gedurende een sessie vragen om iets te kiezen wat iets of iemand uit jouw systeem (van herkomst) kan representeren.

Wat kun je verwachten

 

Coaching in de vorm van gesprekken

Verschillende praktisch toepasbare opdrachten en oefeningen

Sessies bij de paarden

Een set aan handige tools

Over Pieter de Gouw

Praktische informatie

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Aangezien we met paarden werken raadt ik je aan stevige schoenen aan te trekken en kleren die vies mogen worden.

Afhankelijk van jouw vraag voor die sessie of jouw behoefte werken we al dan niet met de paarden. In sommige sessies zullen we meer werken gespreksvormen, met sjamanistische reizen, meditaties of andere werkvormen.

Wat kost een traject?

Een traject van 6 sessies kost € 995 (inclusief btw)

 

De coache

Pieter de Gouw

35 jaar

Praktisch, Systemisch en Sjamanistisch coach & ervaringsdeskundige

Pieter begeleidt mannen die meer grip op hun leven willen door middel van
praktische tools, tips en handvatten. En die vastgeroeste patronen en blokkades
willen doorbreken aan de hand van coaching en systemisch en sjamanistisch werken met paarden!

Man en IJslands paard

Ellie (Eldursson) frá Lorti

19 jaar

Bescheiden, introvert, sensitief en vriendelijk

Ellie is een IJslander ruin. Hij is 19 jaar oud en sinds 7 jaar bij ons. Ellie is een heel vriendelijk, zachtaardig en sensitief paard. Hij is erg gevoelig voor alles wat om hem heen gebeurd. Hij is heel zelfstandig.

Ellie kijkt vaak de kat uit de boom en is wat meer op de achtergrond, maar weet altijd precies op het juiste moment aanwezig te zijn. Ellie is kracht in kwetsbaarheid bij uitstek.

 

Isja (Isjáki) van ‘t Enclavehof

5 jaar

Onderzoekend, dapper, open, extravert en behulpzaam

Isja is een IJslander ruin. Hij is 5 jaar oud en sinds 2 jaar bij ons. Het is een heel leergierig, vrolijk en soms wat ondeugend paard. Hij heeft een zacht karakter is niet snel bang.

Isja staat doorgaans vooraan bij het coachen, wil heel graag helpen en kan soms wat ongeduldig zijn als je niet wil zien wat gezien mag worden. Hij blijft je helpen tot je jouw blokkade onder ogen kunt komen.

 

IJslands paard in draf door de bak

Heb je een vraag waar je nu eindelijk een echt antwoord op wilt?

Plan nu jouw eerste gesprek of neem contact met me op.