Voor Ruiters

Vertrouwen en ontspanning

Paardrijden is een magisch iets: zo’n prachtig dier dat toestaat dat we op zijn rug gaan zitten en dat ze dat nog leuk vinden ook. Niets is heerlijk dan door het landschap te stappen, draven, galopperen, tölten of telgangen. Heerlijk cliché, maar de wind in je haren en vrijheid is onbeschrijflijk. Maar waarom vinden paarden het leuk? Wat maakt dat het voor een paard fijn is om met ons te werken? Voor mij heeft dat alles te maken met ontspanning, van zowel ruiter als paard. 

Ontspanning

Waarom rijd jij paard? Ik rijd paard, omdat ik het leuk vind. De verbinding met mijn paard staat daarin voorop. Voor mij is paardrijden meer dan een sport: Het is ontspannen inspanning. En deze zelfde ontspannen inspanning wil ik ook graag bereiken in mijn paarden. Als mijn paard ontspannen is tijdens gaat het alles veel gemakkelijker. Maar hoe bereik je deze ontspanning nu bij jouw paard?

Beginnen bij de basis

Wanneer begint jouw training? Als je met jouw paard de bak in stapt? In mijn ogen begint de training van jouw paard al bij de eerste interactie tussen jou en jouw paard. Hoe benader je je paard op een manier die hij of zij begrijpt? En waarom reageert een paard zoals hij reageert?

Om antwoorden op deze vragen te vinden gaan we terug naar de basis en dat is het paard begrijpen. Om je paard beter te begrijpen is het van belang dat we snappen waar het paard vandaan komt. Hoe het paard ontstaan is. En hoe paarden onderling communiceren.

Je paard Engels leren?

Paarden communiceren door middel van lichaamstaal. Ze gebruiken hun stembanden maar heel weinig en kunnen maar een beperkt aantal geluiden maken. Om op een goede manier met paarden te communiceren, zowel erop als er naast, is het aan ons om deze taal te gaan begrijpen en te gebruiken. Dus niet je paard Engels leren, maar zelf ‘Paards’ leren ‘spreken’.

Mijn aanbod

Privé les

Eén op één les

Rijden of grondwerk

Duur: 45 min les

Paardendag

Eén op één les

Rijden of grondwerk

Duur: 45 min

17 juli '20

Nog 2 plekken beschikbaar

Over Pieter

Als 6 jarig jongetje wist ik het al: ik ga later iets met paarden doen. Na vele omzwervingen, opleidingen, trainingen, cursussen en banen, ben ik weer terug waar ook ooit begon.

Samen met mijn vrouw, zoontje, onze twee IJslandse paarden Eldursson en Isjaki, en onze kat Nico woon ik in het prachtige buitengebied van Gemonde. Op onze prachtige plek begeleidt ik mens en paard om meer van zichzelf te worden.